Barn idag sitter mycket framför skärmar med spel, musik och videoklipp. Detta är inte bra för deras ögonhälsa samtidigt som det gör familjen mer avskärmad från varandra.

Samla familjen

Samla familjen en stund varje dag, vecka eller månad och gör något roligt tillsammans. En bra aktivitet som passar alla åldrar och som du kan anpassa efter intresse är att spela brädspel eller sällskapsspel. Att spela spel tillsammans ger familjen en chans att komma närmare varandra för att kunna skapa roliga minnen. Spel har många andra fördelar också, bland annat stärker det barnens språk, finmotorik och det lär dem att ta hänsyn.

Anpassa efter ålder

Spelen för de yngsta kan även vara roligt för de äldre. När du köper eller väljer spel som de yngre ska spela är det viktigt att ta hänsyn till om barnet kan läsa eller inte. Det är även viktigt att se om spelet kan spelas i lag. Då kan den vuxen och barn spela tillsammans. Aktivitetsspel brukar vara roligt för de yngsta, likaså klassiska brädspel. När de yngsta ska kunna spela tillsammans utan en vuxen behöver reglerna vara tydliga och lätta att förstå. Det finns många spel att välja på. Ta reda på mer om olika spel och beställ på nätet.